Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hip-hip easy és strong menstruációs bugyi

- 2020. 03. 02. 21:00:00
Hip-hip easy és strong menstruációs bugyi

Hip-hip, természetesen nőknek.

Két típusú menstruációs bugyit találtok a hip-hip kollekciójában, az easy-t és a strong-ot. Lássuk, mi a különbség a két típus között, mikor melyiket érdemes használni, hogyan is működnek, hogyan kell mosni és egyáltalán mi is az a menstruációs bugyi?

A menstruációs bugyikat itt, a webshopban rendelheted meg >> https://www.hip-hip.hu/hip-hip-fehernemu/hip-hip-menstruacios-bugyi

Mi is az a menstruációs bugyi?

Egy speciális fehérnemű, amely segít a menstruáció természetesebb és kényelmesebb megélésében. A menstruációs bugyit leginkább a mosható intim betéthez lehet hasonlítani. Ez is ugyanúgy mosható, sokszor használható menstruációs eszköz, viszont kényelmesebb megoldás, mert nem mozdul el és alig érezni, hogy a bugyiba egy plusz réteg van bevarrva. 

 Hip-hip easy, a könnyebb napokra:

Easy modellünk két színben elérhető, fekete és beige. Fazonját tekintve egy csinosabb franciabugyi, amely vékonyabb pamut anyagból készül. Gumi csak a derekában van, a combrészen nincs plusz gumi belevarrva, ezáltal a nadrág, illetve ruha alatt sem látszik át erősen a bugyi vonala. 

Az easy bugyit a menstruáció könnyebb napjaira fejlesztettük ki. Egy vízzáró réteg van belevarrva az ülep részhez, amely egyébként egy lélegző anyag, de nem ázik át. Egy idő után, ha túl sok folyadék kerül bele, oldalra kezd el "kiszivárogni" és átázni a varrás mentén. De ez nem egyik pillanatról a másikra történik meg, úgyhogy pánikra semmi ok. :) 

A menstruáció első napján ez a bugyi önmagában elegendő. Persze különbözőek vagyunk, van akinek azonnal erős vérzéssel indul, van akinek pedig pecsételéssel. Ez utóbbira kiváló ez a bugyi, a tisztasági betétet minden esetben tudja helyettesíteni, például tampon vagy kehely mellé is szuper kiegészítés. Kényelmes viselet, és belül egy 100% pamut réteg érintkezik a bőrünkkel, tehát nincs ragadós műanyagérzet.
Mivel ebbe a bugyiba nem varrtunk plusz nedvszívó réteget, így az erősebb vérzésre ez nem lesz megoldás, mert csak egy kisebb mennyiséget tud magában "tartani".

Viszont ha tampont használsz, akkor az esetleges átszivárgásra ez egy remek kiegészítő védelem. Ugyanígy kehely mellé is nagyon tudjuk ajánlani. Én (Dóri, a hip-hip tervezője) néhány hónapja használok menstruációs kelyhet, amelytől korábban nagyon féltem és tartottam, de alaptalanul. Mostmár el sem tudom képzelni, hogy visszatérjek a tamponhoz. Szerintem a legjobb kombináció a kehely+menstruációs bugyi. És ha a környezetvédelmi szempontokat nézzük, akkor is talán ezek azok az eszközök, amelyekkel jelentősen csökkenthetjük a menstruációs hulladékunkat. 

Kelyhet csak megbízható forrásból vásároljatok, erre szívből ajánljuk a www.emilla.me oldalt, ahol nagyon sokféle van és segítséget is találsz a hozzád passzoló kehely kiválasztásához.

   Hip-hip strong, a menstruáció közepesen erős napjaira:

Strong modellünk több mindenben különbözik az easy-től, egy kicsit fazonjában is (szélesebb üleprész, elöl és hátul magasabbra nyúló betétrész), de ami a legfontosabb, hogy belekerült egy extra anyagréteg, amely antibakteriális hatású, és kiváló nedvszívó tulajdonsággal bír. Ha nem szeretnél tampont, betétet vagy kelyhet használni, ez egy nagyon jó alternatívát kínál. Viszont ne várj tőle csodát, nagyon erős vérzés esetén ne számíts rá, hogy egész nap száraz maradsz. Teszteltük, egy erős (lavinaszerű :) ) menstruációnál 3-4 óra után elkezd "megtelni", és először is oldalra szivárogni a varrás mentén. Tisztában vagyunk vele, hogy munkahelyen, iskolában napközben bugyit cserélni nem biztos, hogy kivitelezhető. De egy "közepes" napon már magabiztosan elindulhatsz reggel, anélkül hogy napközben cserélgetned kellene. A strong bugyi is ideális kehely mellé, ha például olyan helyen vagy napközben, ahol a kelyhet nem tudod kiüríteni, és csak órák múlva jutsz haza, akkor ez a bugyi a kehelyből kiszivárgó vért még simán megtartja és nem kell félned az átázástól. 

 

Mi a helyzet a szagokkal?

Az a helyzet, hogy bármilyen természetes alternatívát választasz (például mosható betétet vagy menstruációs bugyit), sokkal kevésbé fordulnak elő szagok odalent, persze egy egész napos használat után már csökken a komfortérzet, ezért érdemes 10-12 óra után mindenképpen lecserélni a bugyit, akkor is ha még "nem telt meg". Ellenben a tamponnak és a bolti, szintetikus intim betéteknek sokkal hamarabb, akár pár óra alatt kellemetlen szaguk lehet. 

Hogyan mossuk a menstruációs bugyikat?

  • mosás gépben 40 fokon (Tipp: használat után rögtön áztasd be hideg vízbe, nyomkodd ki, és utána tedd a mosógépbe). Nem kell azonnal elindítani emiatt a mosógépet, de ez az előáztatás akkor is segít. Ez esetben hagyd megszáradni, és akár vizesen, akár szárazon tedd hozzá a következő adag mosáshoz. Ha szeretnéd másnap, harmadnap felvenni, de nem akarsz géppel mosni, akkor pedig mosd ki kézzel, először hideg vízben öblítsd, aztán mehet a kb. 40 fokos kézmeleg vízbe, mosószerrel. 
  • a hagyományos öblítőket kerüld (csökkenti a nedvszívó képességet), helyettük használj illóolajokat vagy mosóparfümöt, ha mindenképpen illatra vágysz
  • szárítógépet ne használj, de száríthatod télen a radiátoron, vagy nyáron kint a napon is, amely köztudott hogy fertőtlenítő hatású is. ;), hogy hamarabb újra felvehesd. 
  • centrifugálni maximum 1000-es fordulaton ajánlott. A magasabb fordulat idővel szétroncsolja az anyagot. 
  • vasalni tilos, megolvadhat tőle a vízzáró anyagréteg
Minden általunk használt anyag OEKO-TEX® STANDARD 100 minősítéssel rendelkezik, tehát a termék nem tartalmaz egészségre ártalmas anyagokat, biztonságos és bőrbarát.

Hány darab menstruációs bugyira van szükség?

Saját tapasztalat szerint 3 db easy + 2 db strong bugyi akár a teljes menstruációt lefedi, ha sűrűbben mosunk, vagy kimossuk kézzel használat után, hogy másnapra megszáradjon az adott nap használt bugyi. Természetesen ez egyénfüggő is, hogy mennyire erős a vérzés. Ha sűrűbben kell a strongot cserélni, akkor lehet hogy ebből a típusból többre lesz szükség. De ha kombinálod egyéb eszközökkel a bugyikat, például kehellyel, tamponnal, vagy egyes napokon mosható betétet is használsz, akkor elégnek kell lennie. A menstruációs bugyi csak egy alternatíva, van akinek nem ez lesz a kedvence, de vannak olyanok is akik kipróbálják és nem értik, hogyan tudtak élni eddig nélküle. :) Az biztos, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy manapság már ennyi féle menstruációs eszköz közül választhatunk.