Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RÓLAM

Kovács Dóra vagyok, a kovacsdora márka megálmodója, tervezője és egyben varrónője. Egyedi, kényelmes ruhákat készítek kiváló minőségű, gondosan válogatott anyagokból.

2020 januárjában elindult a fehérnemű márkám is, a hip-hip. 2018 őszén dobtam piacra a menstruációs bugyikat, és a normál bugyikat, akkor még a ruhamárkám mellett, kísérleti jelleggel. Mostanra teljes értékű fehérnemű brand vált belőle, ezért kapott egy új, könnyebben megjegyezhető és szerethető nevet és arculatot.

Grafikusból lettem ruhakészítő, 2012 őszén kezdtem el varrni, először még csak hobbiból, saját magamnak, aztán jöttek a felkérések az ismerősöktől, barátoktól és időközben azon kaptam magam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Autodidakta módon sajátítottam el a varrást, az évek során nagyon sokat fejlődtem, majd 2017-re elvégeztem egy női szabó szakképzést. A grafikusi pályát sem hagytam el teljesen, időnként elvállalok kiadványszerkesztést, arculat-tervezést is. Sőt, a grafikusi múltam és tapasztalatom nagyon sokat segít a ruhatervezésben, szabásminta szerkesztésben és a márkaépítésben.

A ruhákat kezdetben egy kis háztartási varrógéppel varrtam meg, amely nagyon sokáig kiszolgált (és a mai napig működik), de ahogy egyre komolyabbá váltak a ruhákkal kapcsolatos terveim, újabb, már ipari gépeket szereztem be. Ezekkel sokkal könnyebb a varrás, és kiváló minőségű varratokat tudok velük létrehozni. Ez a kis profi géppark tette lehetővé, hogy a fehérnemű készítés felé vettem az irányt. 

Leginkább finom tapintású, kényelmes és könnyen kezelhető sztreccs anyagokkal dolgozom. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy ruha amellett, hogy jól néz ki, kényelmes és praktikus is legyen, valamint időtálló, mind a minőség, mind a design tekintetében. Ez utóbbi nagy kihívás, hiszen a divat folyamatosan változik, de “szerencsére” időközönként visszatérnek ugyanazok a formák, úgyhogy én inkább nem is törekszem az aktuális divat követésére, ehelyett a saját stílusomat alakítom úgy, ahogyan én is változom és csak olyat varrok, ami nekem is tetszik.

Repertoáromban megtalálhatók a csinosabb, elegánsabb darabok, a klasszikus “kisfekete”, a színesebb és visszafogottabb laza ruhák, valamint a puha, meleg pulcsik, pulcsiruhák is. 

Az anyagok tekintetében a hip-hip fehérneműk esetében is a természetes irányvonalat követem, rugalmas pamut anyagokkal dolgozom, melyek mindegyike OEKO-TEX® STANDARD 100 minősítéssel rendelkezik, tehát a termékeim ártalmas anyagokat nem tartalmaznak, biztonságosak és bőrbarátak.