Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Változások 2020-ban

- 2019. 11. 28. 14:00:00
Változások 2020-ban

Van egy olyan mondás, hogy "Semmi sem állandó, csak a változás maga." Egy éve nyitottam a műhelyemet / designboltomat Budapesten, mintha tegnap lett volna (és még ma is nehéz elhinni, hogy megvalósult), de mégis mennyi minden történt azóta. Megint nagy változások jönnek az életembe, az elmúlt egy év elég volt arra, hogy levonjam a következtetést, megéri-e a vállalkozásomat ebben a formában folytatni. Szerintem egy jó vállalkozóra igaz az is, hogy bátran belevág nagy dolgokba, nem ijed meg a kockázattól, de az is, hogy ha valami nem működik, nem jövedelmező, azt belátja és képes váltani, akár lemondani valamiről, amit már felépített.  

Arra jutottam, hogy (a magánéleti terveinket is figyelembe véve) december 23-án bezárom a kis boltomat. Nagyon jó időszak volt ez, büszke vagyok magamra, hogy megpróbáltam, mióta ruhákat varrok (már 7 éve), erről álmodoztam, hogy egy saját műhelyem legyen, ahová el tudnak jönni személyesen is próbálgatni, és ahol van helyem alkotni, varrni is. Úgy gondoltam, hogy egy saját bolt egy magasabb szintre emeli a márkámat, és akkor még azt hittem, ez az egyetlen út a fejlődésre. A Ferenc téri üzlethelyiség tökéletes volt erre a célra, nagy kirakattal rendelkezik, és a környéken élők nyitottak a magyar tervezői darabokra, ezt többször vásárlással is bizonyították. :)
Időközben, 2019 januárban a webshopomat is elindítottam, és mostanra az a helyzet állt elő, hogy a webshop jobban "teljesít", mint maga az üzlethelyiség, ezért ez utóbbi kicsit okafogyottá vált, valamint olyan sok erőforrásomat emészti fel, hogy nem jut elegendő a online felületek fejlesztésére, marketingre. 

Mutatok néhány képet, aki eddig nem járt nálam, annak próbálom átadni a hangulatot. :)

 

Senki se szomorkodjon, én sem teszem :), pozitívan élem meg a tapasztalatokat, boldogan nézek előre. Már meg is van a hely, ahová költözöm 2020 januártól. Erről majd kicsit később fogok írni, bemutatni az új helyet, de röviden annyi, hogy más vállalkozókkal összefogva nyitunk egy kis showroom-ot egy kislakásban Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren, ami számomra legfőképpen műhely lesz, de előre bejelentkezéssel fogadom majd az érdeklődőket, vásárlókat, illetve a webshopos rendelések személyes átvételére is lesz lehetőség. 

Addig is, aki még nem jutott el hozzám, december 23-ig jöhet a Ferenc térre. ;) 1094 Budapest, Ferenc tér 2-3.

Köszönöm mindenkinek a támogatást, akár azzal, hogy vásárolt tőlem, akár csak benézett és gratulált a bolthoz és biztatott, hogy tartsak ki. És köszönöm a többi magyar tervezőnek, akik bíztak bennem és a termékeikkel színesítették a boltomat. Sok kedves embert ismertem meg. Volt, hogy egy-egy néni, bácsi csak úgy bejött hozzám beszélgetni az élet nagy dolgairól vagy a varrás szépségéről, voltak anyukák, akik több gyerkőccel, vagy babakocsival átverekedték magukat a küszöbön, és voltak férjek, akik a feleségüknek ajándékot vásároltak nálam. :) Rengeteg szívmelengető sztori történt itt velem, és sokat tanultam például az eladásról is (khm, a kereskedői vér nem csorog az ereimben alapból), a nem-et mondást is gyakoroltam, valamint a határaimat is határozottabban kijelöltem. :)
Összességében örülök, hogy kipróbáltam, milyen egy saját boltot üzemeltetni, ha nem tettem volna meg, örök életemben bántam volna. Gyertek velem tovább, kövessetek az új helyemre is. ;)

- Dóri -